Kidory Öğretmen Rehberi

Kidory Öğretmen Rehberi

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenen “Küçük Yazarlar Çoğalıyor, Hikayeleri Geleceğimize Dokunuyor” projesi kapsamında Kidory ekibinin ve alanda çalışan diğer uzmanların desteği ile farklı duyguları konu alan yepyeni bir hikaye şablonu geliştirdik.

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul düzeyinde uygulanabilecek bu çalışmanın sınıf ortamlarında da kullanılabilmesi amacıyla hangi kazanımlarla eşleştiğini belirledik ve siz kıymetli öğretmenlerimiz için örnek ders planları hazırladık.

Amacımız öğrencilerin, hikaye yazma etkinlikleri sayesinde kendi duygularına dair farkındalık kazanmalarıdır. Ders planlarında; her bir sayfada öğrencilere sorulacak tartışma soruları yer alır. Bu tartışma soruları, öğrencilerin öz farkındalık ve öz yönetim alanları başta olmak üzere sosyal duygusal becerilerinin gelişimini desteklemeye yönelik olarak hazırlanmıştır.

Projeye destek olan Yasemin Altınsoy, İrem Demirezer, Serdar Gümüşkaya, Nigel Eyüboğlu, Yağmur Pal, Canan Kaçar ile Kidory Gönüllü öğretmen topluluğuna ve Sivil Düşün ekibine teşekkürlerimizle…

Öğretmen rehberine ulaşmak için tıklayın.